Tarinoita Naisten Sunnuntaista 20.6.2004

Sea Golf Rönnäs ry:n naistoimikunta oli ajastaan edellä ja järjesti LadyGolf 2004 päivän jo sunnuntaina 13.6.2004. Tapahtumasta tiedotettiin banderollilla, klubitalon ilmoitustaululla, paikallislehtien, ja -radion seuratoimintapalstoilla sekä seuran kotisivuilla. Lähetimme noin 70 jäsenellemme, jotka ovat pelanneet seurassamme 0-3 vuotta, kutsukirjeen LadyGolf tapahtumaan.

Osa naistoimikunnan jäsenistä huolehti koristelusta mm kukkakimppujen keruusta ja asettelusta klubitalolle ja ympäristöön.
Iltapäivän ohjelmassa oli uusimman golfvaatemuodin esittelyä naistoimikunnan ja ladyjäsenten myötävaikutuksella, lajin esittelyä ja harjoitteluohjausta rangella, kolmiosainen puttikilpailu. Puttikilpailussa olivat toimitsijoina aktiiviset seuramme herrasmiesjäsenet.
Ohjelman lomassa voi piipahtaa täyttämässä arpalipukkeen ja sääntöklinikalla, jossa kapteenimme opasti yksilöllisesti pulmallisissa sääntökysymyksissä sekä nauttia vihanneksia dippikastikkeella boolin kera. Ennen kilpailua oli arpajaiset ja puttikilpailun palkintojenjako sekä lopuksi nelihenkisin joukkuein pelattu 9-reikäinen texas scramble kilpailu, johon kaikki halukkaat pääsivät mukaan. Ensimmäistä kertaa tapahtumaan ja kilpailuun mukaan uskaltautuneet kokivat iltapäivän hyvin myönteisenä.
Olipa paikalla loviisalaisen ruotsinkielisen paikallislehden Östra Nylandin toimittajakin tekemässä juttua tapahtumasta, josta saimme lukea tuoreeltaan tiistaina ilmestyneestä lehdestä. Sää oli jokaisen golfarin toivesää: aurinkoisen lämmin.
(Naistoimikunta/A Karvonen)

Pinkinsävyinen lady-sunnuntai keräsi Gumböle Golfin viheriöille ennätysmäärän osallistujia – lähes 40 golfaavaa tai golfaamista harkitsevaa naista ja tyttöä. Ja naisenergia näytti heti voimansa: aamuinen kaatosade lakkasi juuri sopivalla hetkellä ja aurinko lämmitti mielen ja maiseman!
Ilmoittautumisen ja arpalipun täytön jälkeen tiiattiin avaus – perinteiseen tapaan tietenkin kuohuviinillä ja mansikkakakulla. Teemat pinkki ja unikko toistuivat niin kukissa, kattauksessa kuin ladyjen asusteissakin. Ehdittiin myös hyvin täydentää garderobia GolfBalancen poikien suosiollisella avustuksella.
Golfin hauskuuden ja mukavan olon takaamiseksi otettiin oppia golfaavan liikuntatieteilijän, lehtori Irma Karhun asiantuntevista vinkeistä, joiden avulla vältetään vammoja ja jäykkää olotilaa a la ”dagen efter”. Tieto vahvistettiin hetimiten taidoksi: ohjelmassa seurasi yhteinen jumppahetki. Ja sitten oltiinkin valmiit scramblaamaan!
Kierroksen jälkeen istahdettiin kertaamaan slaissit ja topit, unelmalyönnit ja haamuputit samalla maistellen salaattia ja pientä grillipurtavaa ( kiitos grillimestari Kakelle! ). Parhaimmat pelaajakaksikot palkittiin, mutta tyhjin käsin ei tarvinnut lähteä kenenkään: seura lahjoitti ruusun kaikille osallistujille ja arpajaispalkintojakin oli kertynyt jaettavaksi ilahduttavan paljon ( suurkiitokset ladygolfia arvostaville lahjoittajille – me muistamme teidät! )
( GG:n Naistoimikunta / Outi Syvänperä )

 

Yyterissä vietettiin tänä vuonna naisten sunnuntaita ”Hyvä olo” -teeman ympärillä.
Kierrettiin kenttä 3 hengen ryhmissä, jotka oli muodostettu siten, että kussakin ryhmässä oli yksi kokenut pelaaja, yksi hiukan kokemusta omaava ja yksi aloittelija. Ryhmissä opiskeltiin pelin ohessa mm. bogeypisteiden laskua ja perehdyttiin esiin tulleisiin sääntökysymyksiin. Tänäkään vuonna emme halunneet järjestää tapahtumaa kilpailuna, jotta mahdollisimman moni uskaltautuisi mukaan.
Klubitalon eteen pystytetyissä teltoissa tutustuttiin ennen ja jälkeen kierrosta Vita-Life -terveysohjelmiin ja varsinkin pelin jälkeen saatu pulsoivan elektromagneettisen kentän hellän ja rentouttavan hoidon vaikutus tuntui mukavalta.
Päivän päätteeksi nautittiin yhdessä maittava ateria ja arvottiin kaikkien osallistujien kesken aromiterapiahoitopaketti.
Iloisista ilmeistä päätellen naiset viihtyivät tuulisessa, mutta aurinkoisessa Yyterissä.
(Anna-Maija Helppi Naistoimikunnan vetäjä)

 

Golf-Porrassalmen naistoimikunta suunnitteli Naisten päivän viettoa sunnuntain iltapäiväksi, ajatuksena että mahdollisimman monelle aika olisi sopivin. Odotimme runsasta osanottoa, mutta ilmojenhaltia ei antanut iltapäivän kohdalle kaunista säätä, vaan rankimmat tuulella tehostetut kuurot alkoivat juuri puolenpäivän aikana ja tietysti verottivat ulkoilmatilaisuuteen tulevaa yleisöä. Sadesäätä pelkäämättömiäkin löytyi, joten tilaisuutemme ohjelmallinen puoli vietiin läpi osaksi kartanon sisätiloissa ja myöhemmin sadekuurojen lakattua ulkona.

Kanssamme Naisten Sunnuntain ohjelmaa olivat tekemässä myös Butiken på Landet väki Wehmaan kartanosta Juvalta, Nils ja Anna Grotenfelt sekä Anita Asikainen olivat tuoneet Annilan kartanon klubihuoneeseen suuren määrän mitä ihastuttavampia golf- että muita asusteita tuote-esittelyyn, että myyntiin. Ei haitannut sade kun vieraamme ihastelivat, sovittivat ja ostivat tyylikkäitä ja tasokkaita tuotteita. Sisätiloissa saimme myös toivottaa vieraamme tervetulleiksi ja tarjota lasin kuohuviiniä kun samalla kerroimme toiminnastamme seurassa ja naistemme aktiivisuudesta Annilan kauniilla pelikentällä. Ohjelmassa oli myös luvattu yleisölle GOLFIN-IHMEITÄ esittely. Sade lakkasi ja niin siirryimme rangelle, jossa seuramme kapteeni Juha Kivimurto erityisavustajansa A P Mäkelän kanssa olivat valmiina keromaan ja havainnollistamaan luvattuja golfin ihmeitä. Kaikilla mukana olleilla oli todella mielenkiintoinen ja asiapitoinen hauskasti esitetty iltapäivä mailojen kokeilusta puttiviheriön ja putterin kokemiseen saakka. Kun olimme vielä saaneet lehdistön, siis Länsi-Savo lehden toimittajan että valokuvaajan paikalle iltapäivästämme tuli uutinen otsikolla; Annilassa houkuteltiin leidejä golfin pariin. Myös toimittaja oli aistinut tilaisuuden välittömyyden ja kiinnostavuuden, joten juttu lehdessä oli hyvä ja golf- myönteinen. ( Kaisa Kostiainen naistoimikunnan puheenjohtaja)