Perheen kanssa hauskaa yhteistä aikaa

Arja Ervasti ja hänen tyttärensä Ansku ovat molemmat intohimoisia golfareita. Vuosien varrella golf on muuttunut Arjan yksin aloittamasta lajista koko perheelle tärkeäksi harrastukseksi, joka antaa kaivattua yhteistä aikaa.

Golf innosti Arjan mukaansa jo 90-luvulla, jolloin ensikosketus lajiin koettiin Sveitsissä ja Saksassa silloisen miesystävän kautta. Suomeen muuton jälkeen aloitteleva golfari kävi suorittamassa green cardin, jonka jälkeen ’se oli menoa sitten.’

Nyt 20 vuotta myöhemmin tärkeimmät pelikaverit ovat oma perhe ja tytär Ansku, joka kiinnostui golfista jo pienenä tyttönä.

”Ansku innostui heti lajista. Hän on jo 2-vuotiaasta saakka lyönyt palloa ja osallistuminen Pickalassa järjestetylle leirille alle kouluikäisenä kasvatti innostusta entisestään,” Arja muistelee.

Golfilla yhteistä aikaa

Urheilullisen perheen arki on hektistä ja koulu, työ sekä luisteluharjoitukset pitävät sekä äidin että tyttären kiireisinä. Kuitenkin golfkentällä arjen vilskeet voi unohtaa muutamaksi tunniksi.

”Viikolla ei ehdi viettää niin paljoa aikaa perheen kanssa, joten golfkentällä voi jutella ja kertoa, mitä uutta on tapahtunut. Lisäksi on mukavaa viettää aikaa ulkona yhdessä,” golfaamisesta 7-vuotiaana innostunut Ansku kertoo.

Suurin osa kesän kymmenistä kierroksista pelataan juuri oman perheen kesken. Arjan ja Anskun lisäksi mukana golfaavat isä Masse ja tämän poika Samuli.

”Halutaan pelata juurikin perheenä. Tykkäämme viettää paljon aikaa yhdessä ja golf on tärkeä osa sitä. Nautimme porukalla pelaamisesta suuresti,” Arja kertoo.

Harva laji tarjoaa yhtä sosiaalisen ja kauniin ympäristön yhteiselle harrastukselle kuin golf.

”Upeat puistomaisemat, ystävälliset ihmiset ja seuroissa vallitseva me-henki tekevät golfkentästä mukavan paikan olla. Se on ihan erilainen maailma irti arjesta ja ehdottomasti yksi parhaita rentoutumispaikkoja,” Arja sanoo.

Hauskimmat golfmuistot

Perheen kanssa pelatessa on luotu vuosien varrella lukuisia onnellisia golfmuistoja. Ansku muistaa yhteisen pelireissun Kataloniaan, mutta Arjan mieleen on jäänyt erityisesti eräs kierros, jolloin äiti ja tytär osallistuivat yhdessä Pickala Golfin Two Generations- kilpailuun.

”Tähän aikaan telkkarista tuli suosittu tositv-sarja Diili, jota kaikki seurasivat. Kilpailun aikana 7-vuotias Ansku oli pettynyt huonoon lyöntiini ja ilmoitti tomerasti: ’äiti, sinä saat potkut’ enkä sen jälkeen ole päässyt hänen kanssaan samaan joukkueeseen”, Arja nauraa.

”Seuraavana vuonna mukaan lähtikin sitten isä, mutta valitettavasti myös hän sai potkut kilpailun aikana.”

Myös Ansku itse muistaa kyseisen kilpailun ja SM-tason taitoluistelija kertoo voitontahdon olevan suuri: ”Olen muutenkin todella kilpailuhenkinen ja se tulee esille myös golfkentällä.”

Toivotamme äidille ja tyttärelle mukavia kierroksia myös tulevalle kesälle – ja toivomme, että tällä kaudella vältytään potkuilta!

Artikkeli on osa Suomen Golfliiton ja Ladygolfin Naiset Ensin –juttusarjaa, jossa kerrotaan ihanien naisgolfareiden tarinoita. 

Kategoriassa Tiedotteet